Fortæl mig når det er forbi

Fortæl mig når det er forbi

Fortæl mig når det er forbi blev stablet på benene i forbindelse med festivalen Magiske Dage i Odense. Filmen havde til formål at vise hvad man kunne med VFX, og hvordan man kan fortælle anderledes filmfortællinger.

Filmens store begrænsning lå i, at vi arbejdede med en location. En forladt hal, der skulle give en fornemmelse af et sted mellem drøm og virkelighed.

Hovedpersonen prøver at bearbejde en tidligere kæreste. Vi ville gerne vise følelsen at en person man holder af ikke længere er “til stede” – på en poetisk måde.

Disintegrationen af kæresten blev gennemført igennem nogle forskellige teknikker. Det var en blanding af 3D scanning af skuespilleren, og importere 3D modellen i Houdini og opbygge en ‘vellum’ simulering af hvordan effekten skulle tage sig ud.

Vi ville gerne vise frem for at fortælle, at det kan føles som om relationer er ligesom glasvaser, der kan gå i stykker. I stedet for at skuespilleren blot ville ‘falme’ bort, kunne det give en større wow-effekt, at få manden rent faktisk at gå i stykker.

Det var fedt at kunne arbejde med VFX på et mere digterisk plan, fremfor at det skulle være en bil der sprang i luften, eller at få en baggrund til at se anderledes ud.

Skærmbillede 2019-11-18 kl. 22.25.39

02-1.jpg

01-0.jpg

Tilbage til top