LANDESORG, Jeg drømmer om at græde

LANDESORG, Jeg drømmer om at græde

LANDESORG, JEG DRØMMER OM AT GRÆDE er en fortælling om sorg og tab, fortalt gennem filmatiseringer af Instruktørens egne drømme. At skulle fortælle en historie gennem drømme er både filmens store styrke, men var også produktionen af filmens helt store udfordring.

I drømme gælder fysikkens regler og naturlove, som vi kender fra virkeligheden ikke, og der var derfor behov for nytænkende fotografering, production design, sfx og især vfx til at kunne skabe en drømmeunivers, folk ville kunne fortabe sig i.

I én af filmens drømmescener sidder vores hovedperson og snakker med sin afdøde ven. I scenen gjorde vi brug af drømmende lyssætning og surrealistisk production design, men for at komme helt i mål med mareridts stemningen, valgte vi at den ene karakter skulle have et blankt øje. Denne effekt er løst gennem en blanding af sfx og vfx.
På set gav vi skuespilleren en blank kontaktlinse på, som vi senere forstærkede i vfx

I en anden, og mere krævende, drømmescene skulle hovedkarakterens campingvogn mangle den ene endevæg og flyve 100 meter over jordens overflade. Denne effekt løste vi på set ved fysisk at skære endevæggen af campingvognen og derefter at sætte en greenscreen op. Vi satte derefter lys op, som mimede en drømmende version af dagslys.

Kun via vfx kunne Instruktørens visioner og drømme virkeliggøres på et plan hvor han kunne få tilskueren til at føle at de drømte med ham. Og kun via denne medfølelse hos publikum kunne han fortælle den historie om sorg, som var så vigtig for ham at fortælle.

LANDESORG, JEG DRØMME OM AT GRÆDE er i min optik et glimrende eksempel på vfx skal bruges aktivt i både skabelsen så vel som tænkningen af kunsteriske og personlige projekter.

Greenscree-screensh2-1.jpg

je-screensh2-0.jpg

Tilbage til top